Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Om Galatea

Vi njuter oss världen runt för att hitta det godaste en människa kan dricka. Det är ett tufft jobb, men vi gör det för er skull.

Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner förenade av en passion för goda drycker. Visionen har sedan dess bestått: att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit. Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det finaste hem.


Sedan länge driver vi även en egen, växande öl- och ciderproduktion i Sverige, under 2010-talet utökat med svensk craft beer, spritdrycker och glögg, med ett mycket positivt mottagande. Vi ser också med spänning på ett ökat intresse internationellt för våra produkter.


I vårt utbud, på lager hos vårt moderna distributionsföretag KGA, ingår idag en bra bit över tusen artiklar, varav merparten utgörs av Skandinaviens största ölimport. En fantastisk mångfald av öl från småskaliga till stora bryggerier, från ett 20-tal länder, har genom oss hittat fram till Systembolagets sortiment och några tusen restaurangbarer i Sverige. Nästan lika många vinkällare och drinkbarer berikas med våra paket av antingen utvalda kvalitetsviner eller spännande spritdrycker.


Efter många års inspirerat och hårt arbete är Galatea AB idag ett välsmort företag, sedan 2014 i ett tryggt ägarskap under Sveriges största restauranggrossist Martin & Servera, i sin tur ägt av Axel Johnson. Ägarkonstellationen har lett till många synergier, nya visioner och en fortsatt expansion.


Galateas relativt korta berättelse från pionjär till en av de marknadsledande grundar sig i våra lyckade samarbeten med leverantörer i hela världen och på egna välskötta varumärken. Två av våra viktigaste företagshemligheter är nytänkande och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.


Tillsammans med våra kunder skriver vi ständigt ny historia inom dryckesbranschen. Var med och ta del av den.


Välkommen till oss!

Mats Folkeson, VD 

Läs mer om oss

Om oss

Historia

Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner som alla hade en gemensam passion för dryck. Visionen att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit har sedan dess bestått. Galateas relativt korta berättelse från pionjär till en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer grundar sig i våra lyckade samarbeten med leverantörer i hela världen och på egna välskötta varumärken. Två av våra viktigaste företagshemligheter är innovation och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.
Om oss

Jobba hos oss

Som företag vill vi bestå av människor med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter. Våra olikheter är en styrka som skapar ett bättre arbetsklimat och utvecklar verksamheten. I en sammanlänkad kedja jobbar vi hela tiden för att våra kunder och samarbetspartners ska få det allra bästa bemötandet. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.