Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Poggio Le Volpi Roma DOC – nyhet i fast sortiment 1 september

Poggio Le Volpi Roma DOC 2018

Art nr: 75193
Pris: 119 kr
Storlek: 750 ml
Alkoholhalt: 14% vol
Sockerhalt: 5 g/l

Klicka här för att komma till produkten på Systembolagets hemsida
Viña Albali Gran Reserva
11899-01, Felix Solis, Spanien, Rött vin
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Det brukar sägas att alla vägar bär till Rom. Det har varit svårt att ta sig till Rom senaste året men vinet har i alla fall tagit sig till Sverige och det är vi glada för. Nyheten som vi släppte för ett år sedan – Poggio Le Volpi från Roma DOC har nu klivit in på butikshyllorna på en fast plats från och med 1 september.
När vi hittade Poggio Le Volpi och bestämde oss för att lansera vinet i beställningssortimentet som en nyhet i Sverige för ett år sedan tänkte vi att det här skulle bli nästa stora grej på den italienska vinhimlen, vin från Roma DOC, den senaste vinregionen i Italien. Nu, ett år senare, har så många vinvänner tagit vinet till sig att det nu lanseras i det fasta sortimentet.

Den nya vinregionen, Roma DOC är lite av en snackis även i Italien. Faktum är att söder om Rom finns perfekta förhållanden för vinodling och den vulkaniska jorden ger superba viner på druvsorterna montepulciano, cesanese och syrah. Även om man har odlat druvor här i tusentals år är området (s.k. DOC) nytt. Poggio Le Volpi är en av de mest betydelsefulla vinproducenterna i Roma DOC och vinet Poggio Le Volpi har fått flera fina betyg, t ex 98 av 99 möjliga poäng av den världskände italienska vinkritikern Luca Maroni, samt pallplatser i de två prestigefulla tävlingarna Mundus Vini och Berliner Wine Trophy för årgång 2018 som nu säljs i Sverige.

Smaken bjuder på ett vin av det fylligare och kraftigare slaget med toner av mörka bär, choklad och kaffe. Stilen påminner mycket om Barolo med rejäla men ändå silkeslena tanniner. Äkta romare avnjuter detta vin tillsammans med rätter från Rom så som Pasta Carbonara och Pizza al Taglio men det passar såklart bra till andra smakrika rätter som t ex en sensommargrillning, till höstens första grytor och svamprätter eller en ostbricka med mellanlagrade hårdostar.

Varje flaska levereras i presentförpackning, se bild.

Publicerad2021-09-08

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.