Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

SINGLE MALT WHISKY RÖK – svensk maltwhisky

Agitator Single Malt Rök

Artikelnr: 743-09
Pris: 499 kr
Alkoholhalt: 43%
Den 6 april lanseras Agitator Single Malt Rök i beställningssortimentet på Systembolaget. Ännu en nyhet från svenska Agitator Whiskeymakar! Det här är Agitators version av rökig whisky. Absolut inte en rökbomb utan detta är en väldigt balanserad rökighet som sitter i länge utan att bli dominant.
Whiskyn har mognat både på fat från Islay i Skottland och fat av kastanjeträ. Resultatet är smak av torkad frukt och sälta som balanseras av både citrus och en kryddig sötma. I såväl smak som doft finns också en tydlig men lätt rökighet med inslag av halm och örter.

Jens Henricson som är Brand Manager Sprit på Galatea berättar att detta blir den andra lanseringen i beställningssortimentet på Systembolaget på kort tid från Agitator Whiskeymakar. Vi har även Argument Småfat som finns på hyllan sedan ett par veckor tillbaka, och sedan tidigare Agitator Single Malt Whisky.

Det är stort intresse för svensk whisky och här presenterar vi på Galatea tillsammans med producenten flera produkter på kort tid. Det ska bli spännande att se utvecklingen för svensk whisky närmsta åren. Det stora intresset som vi ser att Agitator får från whiskykännarna är ett gott tecken.

- Sverige är redo för svensk whisky och det tycker vi känns lovande för svenska producenter av kvalitetswhisky, säger Jens Henricson.

För mer information om producenten, klicka här: https://agitatorwhisky.se/
Publicerad2022-04-01

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.