Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Fentimans gör ett samarbete med den brittiska TV-serien The Crown och i det sammanhanget vill vi tipsa om en god alkoholfri drink baserad på Fentimans Tonic.I The Queen of Tonic Mocktail kombineras Fentimans Pink Grapefruit Tonic Water med sötma från honung och ett friskt lyft genom citronen. Grapefrukten och pepparkornen ger ytterligare balans och höjer drinken ännu ett snäpp. En mocktail värdig en livsnjutare.
Fram med tonicen och gör en god alkoholfri drink utifrån receptet nedan – The Queen of Tonic Mocktail.
Löjromspannacotta – en krämig förrätt med dill, löjrom och citron
En lyxig löjromspannacotta med dill och citron. Till löjromspanacottan rekommenderar vi Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, ett vitt smakrikt vin från Weingut Leth i Österrike alternativt ett svenskt öl från S:t Eriks. Det är fler och fler som väljer alkoholfritt till maten. Tänk på att alltid ha ett alkoholfritt alternativ på kylning. Här hittar du våra alkoholfria produkter.
Påsklamm – lamm med rösti och plommon- och lakritssås
En stor mathögtid stundar. Vad sägs om klassiskt påsklamm med krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås? Kanske önskas en god förrätt innan lammet? Då rekommenderar vi en lyxig löjromspannacotta med dill och citron som du också hittar i vårt receptbibliotek. Påsklammet matchar utmärkt till det eleganta röda Rua Pinot Noir från Nya Zealand och S:t Eriks IPA. Prova gärna S:t Eriks alkoholfria öl också.
De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.
Det här är en maffig och mör koreansk nötköttsgryta. Först långkokar man köttet (utan salt). Sedan vänder man ner grönsaker samt en het såsblandning. I Korea innehåller den bladväxten bräken, som är svår få ta på här. Den har jag därför bytt mot spenat.
Med hjälp av riven, smakrik ost, smörstekt svamp och lök får du riktigt saftiga och umamirika burgare på baljväxtfärsen. Gör gärna smeten dagen innan så håller den ihop bättre och smaken blir djupare.