Kalendern visar just nu dina standardturer.
Ingen kontakt med server
= tillgänglig leveransdag
Ingen kontakt med server
Valt prisdatum
Tillgängliga dagar
It appears that your browser has cookies disabled.
The website requires your browser to enable cookies in order to login.
Please enable cookies and reload this page.
It appears that your browser has JavaScript disabled.
This Website requires your browser to be JavaScript enabled.
Please enable JavaScript and reload this page.
Grön ärtsoppa med räkor och pepparrotskräm
Recept skrivet av
Anette Rosvall
På finkrogen skalar man ärtorna innan man gör denna soppa. I ett vanligt kök kan du bara använda en sil.
Ingredienser
1 liten gul lök
250 gram frysta ärtor
en skvätt gräsig olivolja
två nypor timjan
1 dl vitt vin
buljong så det täcker ärtorna
0,5 dl grädde
cirka 1 dl räkor
1 dl crème fraîche
1 msk pepparrotsvisp
4 msk finhackad gräslök
Passar till Fontana Candida
8881-01, Douglas Green Bellingham, Sydafrika, Vitt vin
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Tillagning
Pepparrotskräm
Förbered först pepparrotskrämen.
Finhacka gräslöken, vispa crème fraîche och pepparrot.
Smeten blir först lös och sedan hård igen.
Ställ i kylen tills det är dags att servera.
Grön ärtsoppa
Lägg den hackade löken i kastrullen tillsammans med en skvätt olja, låt löken sakta bli genomskinlig.
Lägg i timjan och sedan vinet, låt alkoholen koka bort.
Sänk värmen och häll på ärtorna. Häll på buljongen till halva nivån av ärtorna och låt det hela få ett snabbt uppkok.
Mixa soppan slät, sila om du vill ha soppan helt slät.
Tips! Pressa ärtorna mot silen så du får med all smak. Tillsätt sedan grädden och servera i små fina koppar med räkor och pepparrotskräm.
Passar till Fontana Candida
8881-01, Douglas Green Bellingham, Sydafrika, Vitt vin
{{jmfPrisPerEnhetString}}
{{jmfPrisPerEnhetDeladString}}