Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Julköttbullar

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
De här julköttbullarna har smak av grönpeppar och enbär. Duka gärna upp med klassiska tillbehör som Janssons frestelse, gräddsås, lingon och pressgurka.

Ingredienser

Lagom åt: 4 personer

  • 400 g blandfärs
  • 2 st gul lök, små
  • 1 st King Solo vitlök
  • 1 dl grädde
  • 10 st svartpepparkorn
  • 10 st grönpepparkorn
  • 5 st enbär, torkade
  • 1 msk ströbröd
  • 1 krm salt

Tillbehör

  • Janssons Frestelse
  • Gräddsås
  • Pressgurka
  • Lingon

Dryck till

Hannas Pepparkaka Julcider fl. 33 cl
8556-03, Three Towns, Sverige, Cider
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
18,30 kr
Christmas Ale fl. 50 cl
8265-01, Shepherd Neame, Storbritannien, Ale
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
30,00 kr

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök och vitlök.
  2. Krossa enbär, svart- och grönpeppar i en mortel till en grov kryddblandning.
  3. Blanda alla ingredienser i en bunke till en homogen smet.
  4. Forma köttbullarna med hjälp av en sked för att få dem så jämna i storleken möjligt.
  5. Bryn smör i en stekpanna och stek köttbullarna gyllene.
  6. Om ytterligare hetta önskas så är det bara att peppra lite extra utav kryddblandningen på köttbullarna efter stekning också.
  7. Servera köttbullarna varma direkt från stekpannan för optimal upplevelse.

Dryck till

Hannas Pepparkaka Julcider fl. 33 cl
8556-03, Three Towns, Sverige, Cider
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
18,30 kr
Christmas Ale fl. 50 cl
8265-01, Shepherd Neame, Storbritannien, Ale
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
30,00 kr

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.