Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
En lyxig löjromspannacotta med dill och citron. Till löjromspanacottan rekommenderar vi Leth Grüner Veltliner Familien Reserve, ett vitt smakrikt vin från Weingut Leth i Österrike alternativt ett svenskt öl från S:t Eriks. Det är fler och fler som väljer alkoholfritt till maten. Tänk på att alltid ha ett alkoholfritt alternativ på kylning. Här hittar du våra alkoholfria produkter.
Ingredienser
Recept för 6 personer
2 dl gräddfil 2 dl crème fraiche 2 gelatinblad salt och svartpeppar efter smak 1 knippa hackad gräslök 1 stor msk löjrom per person dill, citron, finhackad rödlök att dekorera med
Blötlägg gelatinet i kallt vatten ca 5 min. Värm grädden en aning i kastrull, tag bort från värmen, krama ur gelatinbladen och låt smälta ner i grädden. Låt svalna.
Finhacka löken och blanda ner gräddfil och lök i grädden. Smaka av med salt och peppar. Fördela smeten i 6 st glas, cirka 1 dl per portion och ställ i kyl att stelna ca 4 timmar.
Toppa pannacottan med en stor matsked löjrom, garnera med dill och citron. Servera vars en smörstekt brödskiva till denna smarriga förrätt.
Påsklamm – lamm med rösti och plommon- och lakritssås
En stor mathögtid stundar. Vad sägs om klassiskt påsklamm med krispig potatis och en härligt sötsyrlig sås? Kanske önskas en god förrätt innan lammet? Då rekommenderar vi en lyxig löjromspannacotta med dill och citron som du också hittar i vårt receptbibliotek. Påsklammet matchar utmärkt till det eleganta röda Rua Pinot Noir från Nya Zealand och S:t Eriks IPA. Prova gärna S:t Eriks alkoholfria öl också.