Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Putsa köttet och skär ut 20 medaljonger, ca 1-centimeter tjocka skivor. Skala och skiva löken tunt. Skär potatisen i ½-centimeters skivor.
Bryn löken till fin färg. Bryn kålen till ordentligt rostad färg, tillsätt då honungen och stek vidare ett par minuter. Smaka av med salt.
Salta och peppra köttet och bryn det sedan i smör på båda sidorna till en fin brynt färg.
Lägg köttet i botten av en ugnsform eller ett bleck. Lägg på löken och därefter potatisen. Salta potatisen och lägg därefter på vitkålen. Häll över ölen och buljongen. Ugnsbaka i ca 1 ½-2 timmar på 125 C tills köttet är mört.
Mixa under tiden ingredienserna till smöret.
Toppa kaptensbiffen med libbstickasmöret och servera gärna med lite fina och goda picklade höstgrönsaker.