Tillagning
Potatisrösti
Skala och riv dina potatisar fint. Krama ur lite av stärkelsen, blanda ner riven vitlök, salt och peppar i rivet och lägg en rejäl klick smör i en stekpanna.Platta sedan ut potatishacket till en kaka i pannan. Skaka hela tiden försiktigt så att inte röstin fastnar i botten, om det känns som att den kommer att fastna så låt lite smör smälta ner längst kanten på kakan.
När röstin far omkring obehindrat i din stekpanna, och fått en fin gyllene färg är det dags att vända på den. Lägg en tallrik som täcker hela stekpannan ovanpå röstin, och vänd. Låt sedan kakan hasa ner i stekpannan och stek den snygg på andra sidan också.
Lammet
Lägg en rejäl klick smör i en stekpanna. När smöret tystnat lägger du ner vitlök, rosmarin samt köttet. Se till att det får fin färg runt om, ös hela tiden med det brynta smöret.
När köttet är fint och stekt runtom ställer du in det i ugnen på 100 grader tills det har en innertemperatur på 58 grader. Då är det rosa, vill du ha det helt genomstekt så bör du gå upp ett par grader.
Plommonsåsen
Dela plommonen och kärna ur dem, lägg sedan alla ingredienser i en kastrull och koka ihop till en sås. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite mer vinäger. När du är nöjd med smakerna mixar du till en slät sås.