Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Påsktårta med vit choklad

Recept skrivet av
Anette Rosvall
En bakad cheesecake med vit choklad och rostade hasselnötter. Så här stora smaker imponerar på gästerna.

Ingredienser

Pajskal
  • 115 g smält smör
  • 100 g smulade grahamskex
  • Drygt 0,5 dl socker
  • 50 g malda och rostade hasselnötter
Fyllning
  • 800 g philadelphiaost
  • 3 dl socker
  • 4 stora ägg (rumstempererade)
  • 160 g vit finhackad choklad
  • Ev. 3 msk mandellikör
Garnering
  • 100 g grovt hackade och rostade hasselnötter
  • 100 g grovt hackad vit choklad

Servera med

Fentimans Sparkling Raspberry fl. 27,5 cl
9499-03, Fentimans, Storbritannien, Mixers/läsk
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Fentimans Victorian Lemonade 275 ml
9370-03, Fentimans, Storbritannien, Mixers/läsk
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Tillagning

Sätt ugnen på 160 grader. Smöra en springform (25 cm diameter).

Börja med att göra pajskalet. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret, sockret och de malda nötterna. Tumma ut degen i en ugnsfast form och grädda den i 10 minuter. Ta ut formen ur ugnen när pajskalet är gyllene och låt svalna.

Under tiden gör du fyllningen. Vispa philadelphiaosten mjuk och smidig, tillsätt socker och ägg i omgångar tills det är krämigt. Tillsätt den finhackade vita chokladen och likören, blanda ordentligt, skrapa med en slickepott så att inget ligger oblandat i botten av skålen. Häll sedan ostfyllningen i formen med pajskalet.

Grädda kakan i 40 minuter, ta sedan ut kakan försiktigt och strö garneringen över. Ställ in den igen och låt den gräddas i ytterligare 20 minuter. Den är klar när kanterna är fasta och mitten rör sig lite när du skakar på formen. När kakan är klar ska den svalna i ugnen med ugnsluckan öppen i ytterligare 1 timme. Efter det sätter du plastfolie på kakan och låter den stå i kylskåpet i 12 timmar.

Före servering kan du gärna låta den stå i rumstemperatur i en kvart till en halvtimme.

Servera med

Fentimans Sparkling Raspberry fl. 27,5 cl
9499-03, Fentimans, Storbritannien, Mixers/läsk
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}
Fentimans Victorian Lemonade 275 ml
9370-03, Fentimans, Storbritannien, Mixers/läsk
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}} Be om offert
Ersatt av artikel {{ersattningsArtikel}} {{stockStatusUnavailableText}} {{stockStatusMissingHuvudDatum}}
{{stockStatusAvailableText}} {{mojligLevDatum}}

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.