Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

Pepparkakor med ädelostkräm

Recept skrivet av
Jimmi Eriksson och Daniel Haynes
Pepparkakor med ädelostkräm, fikon och rostade valnötter. En klassiker på jul och fantastiskt gott att avnjuta tillsammans med glögg.

Ingredienser

Lagom åt: 10 personer

  • Pepparkakor
  • Rostade valnötter

Ädelostkräm

  • 200 g ädelost
  • 200 g färskost
  • 100 g soltorkade fikon
  • 3 st torkade lagerblad
  • 5 st svartpepparkorn
  • 1 krm salt

Tillagning

Så gör du ädelostkrämen:

  1. Smula ner ädelosten i en bunke och vispa samman med färskosten.
  2. Haka fikonen och rör ner i ostmassan.
  3. Krossa lagerbladen, svartpepparn och saltet i en mortel och smaksätt osten med kryddblandningen.
  4. Förvara i kylen och servera kall.
  5. Servera genom att bre på ostkrämen på pepparkakor och toppa med rostade valnötter.

Glögg

Bellingham The Bernard Series Old Vine Chenin Blanc fl. 75cl
8326-01, Douglas Green Bellingham, Sydafrika, Vitt vin
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Champagne Pannier Blanc de Blanc Vintage 2012 fl. 75 cl
89301-01, Champagne Pannier, Frankrike, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Champagne Pannier Egérie Vintage 2008 fl. 75 cl
89311-01, Champagne Pannier, Frankrike, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk
Champagne Pannier Vintage 2012 fl. 75 cl
8803-01, Champagne Pannier, Frankrike, Mousserande
{{jmfPrisPerEnhetString}} {{jmfPrisPerEnhetDeladString}}
Utgår
Avtal
B-vara
Kampanj
Hyreskostnad
Färsk fisk

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.