Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Blanda florsocker och Victorian Lemonade väl – ställ i in kylen medan du förbereder våfflorna.
Gör våfflorna så här
Smält matfettet och låt det svalna.
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet.
Rör i matfett och Victorian Lemonade.
Hetta upp våffeljärnet. Smörj det till den första laggen.
Grädda våfflorna vackert guldgula. Lägg dem på galler så håller de sig frasiga.
Serveringtips! Servera våfflorna med drizzle och färska bär på vackert porslin. Ett glas iskall Victorian Lemonade med en skiva citron som törstsläckare kompletterar våffeldagen utmärkt.