Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background

Om Galatea

Vi njuter oss världen runt för att hitta det godaste en människa kan dricka. Det är ett tufft jobb, men vi gör det för er skull.

Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner förenade av en passion för goda drycker. Visionen har sedan dess bestått och är alltjämt att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit.

Vi letar oss genom land efter land på jakt efter nya spännande smaker och produkter, för att jämföra, knyta vänskapsband och förhandla – och ta med oss det finaste hem.

Egen produktion och distribution

Sedan länge driver vi även en egen växande öl- och ciderproduktion i Sverige, som vi utökat med svensk hantverksöl, spritdrycker och glögg, med ett mycket positivt mottagande. Vi ser också med spänning på ett ökat intresse internationellt för våra produkter.

I vårt utbud, på lager hos vårt moderna distributionsföretag KGA, ingår idag en bra bit över tusen artiklar, varav merparten utgörs av Skandinaviens största ölimport. En fantastisk mångfald av öl från småskaliga till stora bryggerier, från ett 20-tal länder, har genom oss hittat fram till Systembolagets sortiment och några tusen restaurangbarer i Sverige och många vinkällare och barer berikas med ett urval från vår portfölj av utvalda kvalitetsviner och spännande spritdrycker.

Stark ägare och framtidsvisioner

Galatea ingår sedan 2014 i Martin & Servera-gruppen, Sveriges största restauranggrossist, i sin tur ägt av Axel Johnson. Ägarkonstellationen har lett till många synergier, nya visioner och en fortsatt expansion.

För att ytterligare expandera vårt erbjudande förvärvade vi Domaine Wines Sweden AB under 2020 och i och med det har vi stärkt vår vinportfölj och är nu en komplett vinleverantör.

I slutet av 2021 tog vi klivet in i spritsegmentet med råge, då vi förvärvade flera tunga spritvarumärken som Skåne Akvavit, Hallands Fläder och Grönstedts.

Från pionjär till export

Vi har export till flera länder via dotterbolag har vi närvaro i Finland sedan 2019 och i Norge sedan 2020. Via en väletablerad partner har vi närvaro med våra drycker på den danska marknaden och kan därmed erbjuda ett heltäckande nordiskt upplägg för internationella producenter som vill etablera sig i det skandinaviska området.

Galateas resa från pionjär till en marknadsledande aktör grundar sig i våra lyckade samarbeten med leverantörer i hela världen och på egna välskötta varumärken. Två av våra viktigaste företagshemligheter är nytänkande och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.

Tillsammans med våra kunder skriver vi ständigt ny historia inom dryckesbranschen. Var med och ta del av den.

Välkommen till oss!

Läs mer om oss

Om oss

Historia

Galatea startades 1997 av en grupp goda vänner som alla hade en gemensam passion för dryck. Visionen att förse den svenska dryckesmarknaden med en mångfald av det bästa inom öl, vin och sprit har sedan dess bestått. Galateas relativt korta berättelse från pionjär till en av Skandinaviens ledande dryckesleverantörer grundar sig i våra lyckade samarbeten med leverantörer i hela världen och på egna välskötta varumärken. Två av våra viktigaste företagshemligheter är innovation och hållbarhet, i kombination med ett vurmande för en rikare svensk dryckeskultur.
Om oss

Jobba hos oss

Som företag vill vi bestå av människor med olika bakgrund, kunskap och erfarenheter. Våra olikheter är en styrka som skapar ett bättre arbetsklimat och utvecklar verksamheten. I en sammanlänkad kedja jobbar vi hela tiden för att våra kunder och samarbetspartners ska få det allra bästa bemötandet. 

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.