Bolla Le Poiane Ripasso

2232001, Bolla, Italien
.
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}
139,00 kr

Om drycken

Druvblandningen består av 70% corvina, 20% rondinella och 10% molinara. Druvorna plockas för hand och genomgår ytterligare en jäsning som kallas för ripasso, vilket betyder att en andra jäsning med pressrester från Amarone. Vinet lagras 2 år på fat och därefter 1 år på flaska. Tonerna är kryddiga i stilen med inslag av mörka körsbär, nejlika, mörk choklad och viol. Avslutningen är elegant och det kommer då även fram toner av lakrits och en snygg karaktär från faten. Vinet är helt ofultrerat.  

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 14-16 °C till nötkött, vilt eller lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bolla grundades redan 1883 och idag producerar de vin från fem regioner. Från början bestod produktionen enbart av vita viner från Soave, men idag är Bolla mest kända för sina röda viner från Veneto – man var faktiskt först med att sälja Amarone under egen etikett. Vinmakare idag är Christian Zulian som fortsatt utvecklingen av klassiska viner med moderna inslag.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material