IWA 5 Sake

X1010101, Shira IWA, Japan
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

Trots att företaget är nytt har de starka rötter i kulturen i byn Ashimi och själva namnet IWA betyder "vit klippa". Totalt sträcker sig ägorna av 10 ha risfält vid foten av berget Mount Tate, en av tre heliga berg i Japan. IWA terroir är ett ekosystem av ett otroligt landskap, Satoyama som är UNESCO skyddat, det rena vattnet från Tateyama som består av smält isvatten från de höga topparna är grunden i denna unika sake. De arbetar med tydliga mål att vara en hållbar produktion med ekologiskt ris. Framställningen av denna sake är på klassisk och är den högsta nivå av Sake en sk. "Daiginjo", vilket är av hög kvalitet, där riset måste poleras till 50% eller mer och alkohol får tillsättas till mäsken. Ofta används en annan typ av jäst och jäsningen sker vid lägre temperatur och under längre tid cirka 30 - 36 dagar. Tonerna är aromatiska med inslag av gula päron, mandelmassa, jasminris, jäst, mineral, vita blommor, svartpeppar och svamp.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 10-12°C som aperitif eller till rätter av fisk eller skaldjur, gärna sushi.Läs mer Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material