Bolla Ripasso Superiore DOC

X512223201, Bolla, Italien
Kampanj just nu!
{{units.secondary.pricePerUnit}} {{units.secondary.weightPerPiece}} {{units.primary.pricePerUnit}} {{units.primary.weightPerPiece}}

Om drycken

En kraftfull oVinet förvaras kallt under 4 månader innan själva ripasso processen genomförs där fermentering av must från Amarone sker under 20 dagar för att få till de rätta aromerna och dess karaktär. Jäsningen pågår tills allt socker i musten är borta, vinet är alltså torrt. Vinet lagras därefter 18 månader på stora och små fat och ytterligare en månad på flaska. Tonerna i vinet går åt mörk frukt som vildhallon, mörka körsbär och björnbär. Avslutningen är elegant med fina kryddor och mjuka tanniner. Vinet är helt ofiltrerat.

Läs mer Visa mindre

Serveringstips

Serveras vid 16-18°C till kraftfulla grytor, pasta som gärna har mycket grädde och lagrade hårdostar.Läs mer Visa mindre

Om producenten

Bolla grundades redan 1883 och idag producerar de vin från fem regioner. Från början bestod produktionen enbart av vita viner från Soave, men idag är Bolla mest kända för sina röda viner från Veneto – man var faktiskt först med att sälja Amarone under egen etikett. Vinmakare idag är Christian Zulian som fortsatt utvecklingen av klassiska viner med moderna inslag.   Läs mer   Visa mindre

  Alternativ
Ersätts av:  
Detaljer
Taggar & Märkningar
Nedladdningsbart material