Din order- & leveranskalender
= vald leveransdag
= tillgänglig leveransdag
= beställning lagd
Välj datum för inventering/prisberäkning

background
Sortiment

Ordinarie och återkommande varumärken

Här hittar du ordinarie och återkommande varumärken i vårt sortiment.

A

Sortiment

A-Bay Spirit

A-Bay Spirit är en serie limiterade romutgåvor producerade av Ädel Smak i Halland. Grundaren Per Ädel reser sedan 2008 runt och köper rom från noggrant utvalda destillerier i den spanska och brittiska romskolan, som sedan vidareutvecklas hemma i Sverige.
Sortiment

Achouffe

Brasserie d’Achouffe Ligger i den lilla staden Houffalize i sydöstra Belgien. Det startades 1982 som ett hobbyprojekt av Pierre Gobron och Christian Bauweraerts, vilket gick så bra att Gobron år 1984 bestämde sig för att sluta sitt jobb och istället ägna sig åt bryggeriet på heltid.
Sortiment

Angry Orchard

Angry Orchard är sedan 2012 namnet på ciderproducenten i Cincinatti, Ohio, som tidigare hette HardCore Cider. Ett av Angry Orchards koncept är den speciella blandningen av både kulinariska äpplen och bittersöta cideräpplen. De bittra äpplena kallas ”arga” av cidermakare på grund av de syrligheten och tanninsmakerna, men ger mer komplexa toner åt cidern.
Sortiment

Araldica

Araldica är ett snabbt växande och innovativt kooperativ i Piemonte, beläget i Castel Boglione i hjärtat av Barbera d’Asti. 230 odlare på en yta av 690 ha förser sedan 1950-talet Araldica med kvalitetsdruvor, huvudsakligen Barbera, Gavi och Moscato, liksom Barolo, Barbaresco och Roero Arneis. Även modernare sorter som Merlot och Cabernet Sauvignon odlas i de DOC- och DOCG-klassade regionerna.
Sortiment

Achel

Det lilla belgiska bryggeriet Achel är inrymt i 1600-talsklostret De Achelse Kluis i Hamont-Achel vid gränsen till Nederländerna. Klostret, som tillhör trappistorden, började att brygga öl här redan på 1850-talet.
Sortiment

Alain Gueneau

Familjeägda Domaine Alain Gueneau’s bildsköna vingårdar täcker 15 hektar sluttningar i Sury-en-Vaux, Sancerre och Chavignol i Loiredalen. Alain ärvde vineriet från sina föräldrar och driver det idag tillsammans med dottern Elisa, som i sin tur är besjälad av att driva familjeföretaget vidare.

B

Sortiment

Baladin

Baladins fyra ledord är “Öl, Jord, Energi och Idéer” och med det vill Teo Musso skapa ett självförsörjande bryggeri som knyter an till både händelser i livet och den gediget italienska matkulturen med högkvalitativa råvaror och kryddor som får samspela i balanserade smaker.
Sortiment

Bavaria

Bavaria är ett holländskt bryggeri startat 1719 av Laurentius Moorees i Lieshout, i norra Brabant. Det är idag Europas största familjeägda bryggeri, ägt av familjen Swinkels. Bryggeriet producerar ett sortiment av premiumöl, bocköl och öl med lägre alkoholhalt. Produkterna går under varumärkesnamn som Bavaria och Hollandia.
Sortiment

Bellingham

Bellingham Wines i Franschhoek, Coastal Region, uppstod redan år 1693 när holländaren Gerrit Janz van Vuurens planterade de första vinstockarna. Efter många generationer av vinodlare inleddes på 1940-talet den moderna eran genom makarna Bernard och Fredagh Podlashuks förvärv av gården.
Sortiment

Bernard

Hantverk och tradition kan inte massproduceras. I en tid där industriell produktion ersätter bryggeritradition går Bernard motsatt väg. Smak och kvalitet istället för stora volymer. Tack vare en tillverkningsprocess med anor från 1600-talet, där endast de bästa råvarorna används, brygger Bernard ett opastöriserat öl som hyllats världen över.
Sortiment

Bitburger

Bitburger Privatbrauerei är familjeägt sedan sju generationer och har anor tillbaka till 1817. Efter många års bryggning av överjäst öl började man 1883 att brygga i pilsnerstil. 1929 började man använda figuren ”Bitburger-njutaren” i sin reklam, som med tiden utvecklar sig till namnet på ölet, rätt och slätt Bitburger. 1951 introducerar man Tysklands kanske mest kända öl-slogan, ”Bitte ein Bit”. Det stora genombrottet för Bitburger kom på 1970-talet med en växande efterfrågan i hela Tyskland.
Sortiment

Blantons

Blanton’s tillverkar handgjord högkvalitetsbourbon från Kentucky, USA.
Sortiment

Bosteels

Under flera epoker har belgiska Flandern haft en sprudlande ölkultur med en mängd familjebryggerier som gör lokalproducerat öl.
Sortiment

Boulevard

Boulevard Brewing Company är bryggeriet som satte Kansas City på craft beer-kartan. Grundat 1989 av John McDonald hör Boulevard till den första generationen craft brewers i USA. 30 år senare håller man positionen som Mellanvästerns största specialölsbryggeri.
Sortiment

Boutinot

I Rhônedalens södra del ligger byn Cairanne där Domaine Boutinot har sitt hjärta. Producenten använder sig av traditionella metoder och vinet jäses på naturlig väg, detta för att ta tillvara på de naturliga aromer som finns i druvan. Hos Boutinot tror man på konstens ädla uttryck och lever efter ledorden ”Fide et Arte”.
Sortiment

Bronx Brewery

Av de c:a 20-talet bryggerier som finns i New York City (september 2016) var The Bronx Brewery först med att ge sin stadsdel ”sina egna öl” på många decennier. 2010 kläcktes idén av grundarna Chris Gallant (GM), Damian Brown (Head Brewer) och Kirk Voltz (Creative Director), som hade siktet inställt på att renodla öltypen pale ale.
Sortiment

Budels

De Budelse Brouwerij ligger i den nederländska delen av ölregionen Brabant och är ett oberoende familjebryggeri. Budels har en tradition som går tillbaka till 1860-talet och har än idag bevarat bryggeriet inom släkten. Det ger möjlighet till stor frihet i tillverkningen.
Sortiment

Budvar

Den första omgången öl i Budejovický Budvar-bryggeriet  bryggdes år 1895. Bryggeriet ligger i Ceské Budejovice, en stad i södra delen av Tjeckien med öltraditioner som går tillbaka mer än 700 år i tiden.

C

Sortiment

Ca’ di Ponti

Ca’ di Ponti är en vinserie i samarbete mellan Boutinot Italien och Araldica Vini Piemontesi, Piemontes ledande vinkooperativ. Alla delar av produktionen sker under vinmakarna Claudio Manera och Lella Burdese, som arbetar tätt samman med odlare och kooperativ. Nischen är autentiska härkomstviner till humana priser och med lokala druvor.
Sortiment

Cantina di Soave

Rocca Alata är en serie hantverksproducerade boutiqueviner från en av Soaves mest innovativa och teknologiskt avancerade producent, Cantina di Soave. Vingården är belägen i Veneto öster om Verona, vid foten av Castello di Soave. Vinerna grundar sig på ett hantverksmässigt arbetssätt och på att stärka banden mellan de lokala områdena, dess kultur och den teknologiska vetenskapen som vintillverkningen idag påverkas av. Genomgående små kvantiteter druvor handskördas, kvalitetskontrolleras och pressas.
Sortiment

Captain Lawrence

Scott Vaccaro var hembryggare redan innan han hade laglig ålder för att dricka alkohol. Under tiden han studerade bryggerivetenskap på UC Davis Praktiserade han på Adnams Brewery i Storbritannien. Efter examen arbetade han vid Sierra Nevada och på Colorado Brewery i Danbury, Connecticut.
Sortiment

Castellblanc

Castellblanc är ett av de äldsta cavaproducerande vinerierna i Penedès. Det startade som ett litet familjeföretag 1908 av släkten Parera. Vineriet ligger utanför Barcelona i byn Sant Sarduní d’Anoia.
Sortiment

Champagne Pannier

Champagne Pannier startades av Louis Eugene Pannier 1899 i Dizy i närheten av området Epernay. År 1937 köpte hans son en medeltidskällare i Château-Thierry i Marne-dalen. Varumärket köptes sedan gemensamt av 350 vinodlare. Under arkeologiska studier i området 1999 hittades väggmålningar från 1300-talet med motiv av en pilbågsskytt. Sedan 2002 har den utgjort grunden i Panniers märke med värdeorden ”Ad perfectionem intendere” – Vi strävar efter perfektion.
Sortiment

Clausthaler

Clausthaler är kanske det märke i världen som är mest synonymt med alkoholfritt öl. Man var först med att etablera öltypen på bred front och man lanserar uteslutande alkoholfria sorter.
Sortiment

Coquerel

1937 bestämde sig René Gilbert för att lägga sin själ i en av Normandies viktigaste produkter: äpplen. Först grundade han en cidermusteri och destilleri i Fontenay för att senare köpa godset Coquerel i grannbyn Milly och flytta tillverkningen dit. Coquerel etablerade sig med åren som en av de mest betydande producenterna i Calvadosregionen.
Sortiment

Crystal Head

Den kanadensiska super premium-vodkan i den spektakulära buteljen, Crystal Head Vodka, har det senaste decenniet etablerat sig i den internationella vodkatoppen – en kometkarriär som bygger på ett minutiöst kvalitetsarbete och ett annorlunda koncept.
Sortiment

Cognac Godet

Godet är ett anrikt, familjeägt konjakshus beläget i La Rochelle. Dess historia går tillbaka till år 1782 när sjunde generationens familjemedlem Gédéon Godet etablerade namnet som handelsfirma.
Sortiment

Condado de Oriza

Condado de Oriza är en vinserie från producenten Pagos del Rey, en del av Félix Solís Avantis, som investerar i toppmoderna vinerier för att kunna leverera viner av hög kvalitet. Condado de Orizas viner kommer från Ribera del Duero beläget i Spaniens norra högland, relativt nära till Portugal och Atlanten.

D

Sortiment

Da Vero

Det italienska vinkooperativet Adria Vini grundades år 2003 av Boutinot Italien och Araldica Castelvero. Tillsammans skapar de prisvärda och autentiska viner av lokala druvsorter, med ursprung från en rad privata odlare. Alla aspekter från druvval, vinifiering och buteljering kontrolleras noggrant av det vinproducerande teamet. Adria Vini har långsiktiga relationer med en rad odlare runt om i Italien, främst i Venetien, Lombardiet och Sardinien.
Sortiment

DAB

Dortmunder Actien-Brauerei – DAB – är lika med ett stycke ölskola, och det med speciell anknytning till Sverige. Inte bara därför att DAB:s öl har exporterats till våra breddgrader ända sedan 1800-talet, nej, dessutom därför att det som sedan ungefär nittio år tillbaka har gått under beteckningen svenskt starköl oftast har bryggts efter receptet som kallas dortmunder – den fylligare, sötare och beskare ljusa lagern. Och eftersom DAB är det öl som har gett namn åt stilen är det således förlagan framför andra för svensk ölsmak.
Sortiment

De Molen

Inrymt i en av Hollands alla gamla väderkvarnar ligger mikrobryggeriet De Molen, närmare bestämt i Bodengraven strax utanför Gouda. Här har bryggmästaren och grundaren Menno Olivier och kollegor skapat världsberömda öl sedan starten 2004.
Sortiment

De Struise

Ett favoritbryggeri bland mängder av inbitna ölentusiaster världen runt. De Struise Brouwers uppstod 2001 ur en vandrarhemsrestaurang i belgiska Oostvleteren, som drevs av hembryggarna Urbain Coutteau och Philippe Driessens. Tillsammans med lokala vinmakaren Carlo Grootaert började de att skapa småskaliga öl i traditionell stil för den lokala marknaden.
Sortiment

Domaine Mas Barrau

Vindistriktet Gard ligger i den södra änden av Rhônedalen, en floddal som sträcker från Lyon i norr till medelhavsdeltat i söder. De röda vinerna har mjuka strukturer och Rhônes peppriga inslag i sina Grenache och Syrah, men också i karaktären hos Merlot, Cabernet Sauvignon och Cabernet Franc. Även de vita Viognier och Châteauneuf-du-Pape odlas i Gard, med lokaltypisk prägel.
Sortiment

Domaine Millet

Familjeägda Domaine Millet började sin resa på 1960-talet med att odla spannmål i Chablis. Idag är de en av distriktets trognaste vintillverkare och sköter hela vintillverkningsprocessen inom familjen. Drivkraften och ambitionen är att odla de bästa druvorna för att kunna producera de bästa Chardonnayvinerna, ursprungstypiska som reflekterar den typiska jordmån som finns i Chablis.
Sortiment

Don Roberto

En av världens topp 5-rankade tequilabrands är mexikanska Don Roberto, ett familjeägt företag sedan 1924. Beläget i hjärtat av tequilaregionen Jalisco är Casa Don Roberto, med Roberto Orendain i spetsen, en av de mest traditionella och erfarna i tequilavärlden. Härifrån kommer också en stor del av all agave som odlas för tequila.
Sortiment

Duvel Moortgat

Brouwerij Duvel Moortgat är ett flamländskt familjekontrollerat bryggeri som grundades 1871 av Jan-Leonard Moortgat. Dess starka guldskinande ale, Duvel, är företagets mest kända dryck och exporteras till mer än 40 länder. 
Sortiment

Deus (Brut des Flandres)

Deus (Brut des Flandres) är tillsammans med Tripel Karmeliet och Kwak historiska nischöl som idag bryggs av belgiska hantverksbryggeriet Bosteels i Buggenhout, Östflandern.

E

Sortiment

Edradour

Edradour är Skottlands minsta destilleri, både sett till storlek och produktion. Det ligger vackert beläget i utkanten av Pitlochry i Highlands. På Edradour har man alltid varit noga med att hålla fast vid traditionen, men viss utveckling har skett även här, 1947 övergavs det gamla vattenhjulet för elektriciteten och på 80-talet fick den gamla mältningsanläggningen ge plars för ett nytt besökscentrum.
Sortiment

Estrella Galicia

Spanska Estrella Galicia (”Galiciens stjärna”) är bryggeriet Hijos de Riveras världsberömda öl. Det grundades 1906 och är beläget i A Coruña, den näst största staden i regionen. Drygt 100 år senare är bryggeriet fortfarande helt familjeägt Med José Mariá Rivera i spetsen.
Sortiment

Eugen Altschuh

Weingut Altschuh i vinodlardistriktet Pfalz längs södra Weinstraße drivs av vinodlarfamiljen med samma namn alltsedan 1658. I generationer har man byggt upp en kunskap och erfarenhet som garanterar stilrena, fackmannamässiga och flaskmogna viner.

F

Sortiment

Fentimans

Fentimans är ett botaniskt bryggeri som producerat högkvalitativa soft drinks som ginger beer och tonic sedan Thomas Fentiman erhöll ett recept på ginger beer i utbyte mot ett lån 1905. Lånet återbetalades aldrig och Thomas blev därmed ägare till det unika receptet. Den botaniskt bryggda ingefärsölen levererades från dörr till dörr med häst och vagn.
Sortiment

Franschhoek Cellar

Det bördiga distriktet Franschhoek i Coastal Region har en vinodlingshistoria ända från 1680-talet. Här bildades 1945 Franschhoek Co-Operative Cellar som på senare år övergått i privat ägo under DGB och fått namnet Franschhoek Cellar. Både innovativa och erfarna odlare i regionen förser idag Franschhoek Cellar med c:a 9 000 ton druvor per skördeår.
Sortiment

Félix Solís

Félix Solís grundades 1952 och är en av Spaniens ledande vinexportörer med produkter i 115 länder. Med säte i Valdepeñas drivs det familjeägda företaget idag av tredje generationen Solís-bröder, med en strävan efter att bibehålla traditionen och innovationslusten.
Sortiment

Ferrer Family

Med åtskilliga generationer av vinmakare i släkten grundades spanska Ferrer Family Wines 1861 på familjegården La Freixeneda i Penedés. Redan i slutet av 1800-talet utvidgades verksamheten till flera spanska vinregioner och med export utomlands.
Sortiment

Freixenet

Freixenet SA grundades 1861 och är idag ett av världens största familjeägda vinföretag. Företaget äger vingårdar på ett flertal platser runt om i världen; Penedés, Rioja, Ribera del Duero, Priorat, Montsant, Galicien med flera områden i Spanien, i Bordeaux och, Champagne i Frankrike, i Kalifornien i USA, i Tupungato i Argentina och i Victoria, Coonawarra i Australien.

H

Sortiment

Het Anker

Het Anker i belgiska Mechelen eftersträvar alltid en autentisk och unik smakupplevelse. Med traditionella recept som grund i bryggningen, tillsammans med en stor variation av humle och kryddor, får varje öl sin omisskännliga smak och arom.
Sortiment

Hofbräu

Hofbräuhaus grundades 1589 av Wilhelm V, hertig av Bayern. Han var missnöjd med kvalitén på ölet i München och beslutade att råda bot på problemet genom att bygga ett eget bryggeri. Den jättelika ölhallen Hofbräuhaus, som idag uteslutande används för utskänkning av ölet, var från 1607 bryggeriet, men som blev omlokaliserat från själva palatset där det snabbt blev för trångt. Den sista brygden i Hofbräuhaus tappades den 22 maj 1896. I och med att man registrerade varumärket 1879 började namnet på bryggeriet successivt att ändras till Hofbräu München.

I

Sortiment

Il Cascinone

Vinserien Il Cascinone förvärvades 1999 av Piemontes ledande producent Araldica efter många års vila. Den exceptionella vingården längs Monferratos sluttningar har sedan dess genomgått en stor restaurering och omplantering.

K

Sortiment

King’s Wish

King’s Wish är en modern hyllningen i miljövänlig PET till munken John Cor vid klostret Lindores Abbey i Fife. Världens första kända whiskytillverkare.
Sortiment

König

Tyska König-Brauerei grundades år 1858 av Theodor König, en bondson från nuvarande samhället Beeck utanför Duisburg. Redan från början bryggdes öl i pilsnerstil, Pilsener Bier, trots att underjäst lageröl ännu inte var särskilt populärt. Med industialiseringen i Ruhrområdet växte dock en efterfrågan.
Sortiment

Köstritzer

Köstritzer Schwarzbierbrauerei ligger i Bad Köstritz, nära Gera i Thüringen. Det är ett av Tysklands äldsta schwarzbierbryggerier med anor från 1500-talet, och är idag dessutom det i särklass största bryggeriet av den svarta lagerölsstilen. Det är också här ifrån östra Tyskland som ölstilen härstammar.
Sortiment

Kuna Ron

Kuna Ron blandar sekler av traditioner från Panama med modern fransk filosofi och tar romdrickaren på en upptäcksresa – ”till en ny romupplevelse som når själen”.
Sortiment

Kwak

Kwak är tillsammans med Tripel Karmeliet och Deus Brut des Flandres historiska nischöl som idag bryggs av belgiska hantverksbryggeriet Bosteels i Buggenhout, Östflandern.

L

Sortiment

La Trappe

La Trappe kommer från ett av världens få trappistbryggerier, i belgisk urgammal öltradition. La Trappe har sitt ursprung i Nederländerna och bryggs på klostret Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven, som ligger vackert beläget i nederländska Tilburg. Här bryggdes det första ölet år 1884.
Sortiment

Lagunitas

Kalifornienbryggeriet Lagunitas Brewing Company grundades 1993 av Tony Magee. Namnet kommer från orten där man startade verksamheten, men redan efter något år flyttade bryggeriet till större lokaler i närliggande Petaluma. Lagunitas hör till den tidiga generationen av amerikanska mikrobryggerier och även till de stadigast växande. Sedan flera år har Lagunitas räknats till de 20 största bryggerierna i USA och tros genom utökningen med ett bryggeri i Chicago nå topp tio.
Sortiment

Lergenmüller

Det tyska vingodset Lergenmüller har nischat sig inom kraftiga rödviner och eleganta, vita Burgunderviner* liksom Rieslingviner av internationell klass. De vita vinerna framhäver i sina många uttryck sin härkomst i Pfalz med en klar fruktighet, kraft och fyllighet tillsammans med största elegans.
Sortiment

Liefmans

Brouwerij Liefmans ligger i Oudenaarde i belgiska Östflandern och grundades 1679. Bryggeriet har idag uppnått kultstatus.
Sortiment

Lindemans

I Sennedalen, sydväst om Bryssel, ligger Brouwerij Lindemans, ett av Belgiens mest kända bryggerier av lambik-öl. Ölen spontanjäses med de jästsvampar och mikroorganismer som finns naturligt i luften.
Sortiment

Le Dolci Colline

Adria Vini är ett samarbete mellan Boutinot Italien och Araldica Castelvero grundat 2003, och är idag det ledande vinkooperativet i Piemontes bergsområde Monferrato. Ledstjärnan är att producera prisvärda, autentiska viner från det lokala druvutbudet.
Sortiment

Leo

Thailändska Boonrawd Trading International Co har valt Galatea Spirits som partner i Europa för ölet Leo – den friska och smakrika ljusa lagern som sedan 2000-talets början har gjort stor succé i hemlandet. Med start i Sverige har man tagit första steget ut på den europeiska marknaden för Leo Beer.
Sortiment

Les Oliviers

Boutinots serie Les Oliviers kommer från södra Frankrike och är döpt efter de många olivodlare som florerar omkring vingårdarna.
Sortiment

Little Valley

Little Valley Brewery ligger vackert beläget utanför Hebden Bridge, West Yorkshire, på det nordengelska höglandet Penninerna. Det startades 2005 av Wim van der Spek och Sue Cooper, efter flera års förberedelser och bryggmästarutbildning i München.
Sortiment

Lone Star

Lone Star Brewery etablerades 1884 och var det första större, mekaniserade bryggeriet i Texas. Bryggeriet startades i San Antonio av bland andra tyskfödde Adolphus Busch, som senare drev Anheuser-Busch. De första buteljeringarna tappades 1890 i den slottsliknande byggnaden som idag inrymmer San Antonio Museum of Art. Kring 1903 hade Lone Star en årsproduktion på 65.000 fat.

M

Sortiment

Maredsous

L’Abbaye de Maredsous är ett benediktinerkloster i Namur i södra Belgien. Klostret grundades 1878 av benediktinermunkar från Bayern. Det har, liksom flera andra kloster i Belgien, givit ett bryggeri rätten att brygga öl med klostrets namn.

N

Sortiment

Navarro Correas

Navarro Correas har med mer än 200 års gedigen erfarenhet av tillverkning av högkvalitativa viner gått från att vara den lilla vinodlaren på landsbygden till en av landets ledande aktörer och är en av vingårdarna som står för den största exportdelen av argentinskt vin.

O

P

Sortiment

Pabst

Pabst Brewing Company grundades 1844 i Milwaukee av Jacob Best, och 1889 döptes det efter dåvarande tysk-amerikanske bryggmästaren Frederick Pabst. Pabst blev ett av de mest populära ölen bland den amerikanska arbetarklassen under 1900-talet. Försäljningen av Pabst Blue Ribbon stod på topp under slutet av 1970-talet för att sedan minska då ”PBR” började anses som ett öl som gamla mossiga pappor drack.

R

Sortiment

Radeberger

I Radeberg utanför östtyska Dresden grundades år 1872 Aktienbrauerei Zum Bergkeller, sedan 1866 ett privatägt småskaligt bryggeri. 1885 registrerades verksamheten under namnet Radeberger Exportbeirbrauerei. Radeberger var då det första bryggeriet på tysk mark som uteslutande bryggde pilsner, och ännu idag bryggs ölet strikt enligt det ursprungliga receptet för att garantera dess originalsmak.
Sortiment

Riegele

Brauhaus Riegele i Augsburg är ett av Bayerns mest bekanta bryggerier, och en framgångssaga under sin 130-åriga historia. Beläget i utkanten av Tysklands humleodlarcentrum Hallertau, produceras här 200 000 hl öl och läskedrycker årligen, vilket gör Riegele till det största bryggeriet i trakten. Ända sedan grundandet 1884, då man övertog brygghuset Zum Goldenen Roß med anor från 1300-talet, har man bibehållit sin status som ett oberoende, familjeägt företag.

S

Sortiment

Shepherd Neame

Shepherd Neame Brewery är ett av Storbritanniens mest legendariska bryggerier med ölsorter som de flesta britter, men även många svenskar har någon relation till.
Sortiment

Silent Pool

Med Master Distiller Cory Mason i spetsen har Silent Pool Distillers nått snabb framgång i Storbritannien. 2015 vann man det årliga priset Surrey Life Food and Drink Innovation Award.
Sortiment

Smirnoff Ice

Smirnoff Ice introducerades 1993 och har länge varit varit världsledande inom blanddrycker. De uppfriskande och innovativa smakerna har både definierat och utvecklat den populära dryckesgenren, framför allt sammankopplad med festliga tillfällen, events och musik, men även som törstsläckare till grillmiddagen.
Sortiment

St Peter’s

Engelska St Peter’s Brewery är baserat nära Bungay i Suffolk och grundades år 1995, under vågen av nya små hantverksbryggerier inspirerad av real alens stora come back och den nya internationella craft beer-trenden. Det är inrymt i ett vackert komplex av traditionella gamla lantbruksbyggnader i anslutning till St Peter’s Hall.
Sortiment

Stiegl

Vägen till framgång går via “den röda trappan” står det i en av Salzburgbryggeriet Stiegel’s kampanjer, det populära ölet med den välkända etiketten. Ölet med den röda trappan har i Österrike blivit lika med symbolen för “bryggkonst på högsta nivå”.

T

Sortiment

The Talisman

Tomatins varumärke The Talisman är en relativt ny blended whisky skapad av J & W Hardie och master blender Jim Milne, med tidigare förflutet bland annat på J & B. I blenden ingår 25 olika maltwhiskies med tyngdpunkten på det egna destilleriet i Monadhliath-bergen (se bild), Tomatin, och whisky från Speyside. Dessutom ingår fyra olika grain whiskies och som blendens salt 1 % rökig Islay malt. Den yngsta ingående komponenten är fem år.
Sortiment

Timmermans

Timmermans är en familjetradition som har förevigats i mer än 300 år. Bryggeriverksamheten startades år 1702 med tillverkningen av Gueuze Lambic i Itterbeek, endast några kilometer från centrala Bryssel. På den tiden var bryggeriet känt under namnet Brasserie de la Taupe.
Sortiment

Tomatin

Tomatin Distillery grundades år 1897 och ligger i Aviemore precis väster om Speyside högt uppe bland Monadhliathbergen, vilket gör Tomatin till ett av Skottlands högst belägna destillerier. Ett utvecklingsprogram som påbörjades under 1950-talet och sträckte sig över en 20-årig period resulterade i att Tomatin blev dåtidens största producent av skotsk whisky.

V

Sortiment

Vedett

Duvel Moortgats kultstämplade öl Vedetts historia går tillbaka till 1945. Det vann redan från början stor popularitet bland insiders i Antwerpen- och Brysselregionen och är idag ett oldtimer-öl med alternativkänsla. Vedett kombinerar retro, modernt och design med en avspänd och lekfull attityd. Till exempel kan man själv få sitt porträtt på etiketten genom att skicka in foto via www.vedett.be, vilket har blivit en riktig publiksuccé.
Sortiment

Viña Albali

Viña Albali tillhör vinproducenten Félix Solís, grundad 1952, och som investerar i toppmoderna vinerier för att kunna leverera viner av hög kvalitet. Jordmånen i Valdepeñas i La Mancha i centrala Spanien består av limestone, som är en kalkrik jord. Det ger viner med bra balans och komplexa smaker.

W

Sortiment

Weihenstephaner

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan, grundat år 1040, ligger i Freising strax norr om München och är världens äldsta aktiva bryggeri.
Sortiment

Westmalle

Westmalle är ett av de 13 licenserade trappistbryggerierna i världen. Deras Dubbel och Tripel trappistöl bryggs vid klostret i byn Westmalle, utanför Antwerpen. Klostret grundades 1794 och munkarna har en obruten tradition av ölbryggning sedan tidigt 1800-tal. Det gör bryggeriet till ett av de mest traditionsrika bland trappister.

Se alla varumärken

Inspiration

Varumärken

Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag (2017) mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.

Läs mer Läs mindre

Vänta kvar, din sida laddas.