Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Bellingham Wines i Franschhoek, Coastal Region, uppstod redan år 1693 när holländaren Gerrit Janz van Vuurens planterade de första vinstockarna. Efter många generationer av vinodlare inleddes på 1940-talet den moderna eran genom makarna Bernard och Fredagh Podlashuks förvärv av gården.
Bellinghams tillverkningsfilosofi vilar på en stabil tillgång av druvor, tidskrävande metoder och högt utvecklad teknik. Särskilt fokus läggs på att framhäva den sydafrikanska frukttexturen. Chefsvinmakaren Niël Groenewald har gjort sig känd för sin kunskap om jordarna, klimatet och de olika druvsorternas egenskaper, statuerad bland annat genom den mångfaldigt prisbelönta The Bernard Series eller The Ancient Earth Series.
Niël Groenewald har samarbetat med Bellinghams odlingschef Stephan Jouberts i över 30 år. De utvecklar tillsammans ett urval terroirreflekterande viner av finaste härstamning. Alla druvor är handskötta och handskördade för att garantera det bästa urvalet.
Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag (2017) mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.