John antog utmaningen att starta ett eget bryggeri, vilket började i liten skala i hans snickeri på Southwest Boulevard. Hösten 1989 bryggdes det första kommersiella ölet, Boulevard Pale Ale, som serverades på några närliggande restauranger. Och många Kansasbor upptäckte tack vare Boulevard Brewing craft beer för första gången.
Inriktningen var under de första decenniet, med mycket liten kapacitet, att brygga många europeiska ölstilar, men med äkta hantverk och mycket smak. Bully! Porter blev en av de stora framgångarna, men även belgiska veteöl, brittiska bitter och strong ales liksom Irish Ale gjorde succé.
Nästa stora kliv gjordes efter utbyggnaden 2004 när man bland annat började med Smokestack Series, ett sortiment av små brygder och stora, experimentella smaker. Med det nya bryggeriet fanns även möjlighet att leva ut passionen för belgiska ölstilar. Tank 7 Farmhouse Ale är Boulevards mest kända belgoöl, men ett 50-tal fler belgoöl har bryggts under åren. Allt från suröl till Abbey Style.
Man har det senaste decenniet även varit ledande inom humlestinna IPA-brygder, ekfatslagtrat och smaksatta öl med populära utgåvor som Single-Wide IPA, Rye-on-Rye och Saison Brett. Bredden är enastående bland de över 200 olika öl som finns på Boulevard Brewings CV.
När John McDonald i begynnelsen blev inspirerad av belgisk öl var Duvel en av favoriterna. Det blev därför en ömsesidig kärlek när Boulevard 2014 blev del av Duvel Moortgat-familjen, vilket till exempel har hjälpt John och hans team att komma ut på den europeiska marknaden. Men även att kunna fortsätta sin ursprungliga passion, att tänja på gränser och bidra till att omdefiniera amerikansk öl.