Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Edradour är Skottlands minsta destilleri, både sett till storlek och produktion. Det ligger vackert beläget i utkanten av Pitlochry i Highlands. På Edradour har man alltid varit noga med att hålla fast vid traditionen, men viss utveckling har skett även här, 1947 övergavs det gamla vattenhjulet för elektriciteten och på 80-talet fick den gamla mältningsanläggningen ge plars för ett nytt besökscentrum.
År 2002 fick den nuvarande ägaren, Andrew Symington, överta nyckeln till destilleriet från Pernod Ricard. Andrew, även ägare till den oberoende buteljeraren Signatory, kunde nu äntligen få sin dröm om ett alldeles eget destilleri uppfylld. Den 6 september samma år var det dags för premiären av de allra första av Edradours olika exklusiva och spännande specialbuteljeringar.
Ett av projekten är utgivningen av märket Ballechin, för de mer rökiga destilleringarna som tillverkas hos Edradour. Ett flertal kraftigt rökiga whiskyn har tagits fram, till en början i begränsade upplagor som lagras på vitt skilda fattyper. År 2012 släpptes den sjunde produkten i serien, Bordeaux Cask Matured.
Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag (2017) mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.