Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Het Anker i belgiska Mechelen eftersträvar alltid en autentisk och unik smakupplevelse. Med traditionella recept som grund i bryggningen, tillsammans med en stor variation av humle och kryddor, får varje öl sin omisskännliga smak och arom.
Bryggeriverksamheten startade så långt tillbaka som år 1471. Bryggeriets innergård med kullersten är bevarad från den tiden. Där finns också ett tympanon från 1625 samt tre kopparpannor i bryggrummet från strax efter andra världskriget. Under 1990-talet genomgick bryggeriet en komplett översyn. Charles Leclef, femte generationen i familjen som köpte bryggeriet 1873, restaurerade och moderniserade då bryggeriet.
Det idag förmodligen än mer än Het Anker kända varumärket Gouden Carolus kom till på 1960-talet, då bryggeriets Keizersbier döptes om. Genom ett fruktsamt samarbete med bryggeriet Lamot lyckades Het Anker med tiden nå ut till hela Belgien och även till utlandet med sina överjästa belgoöl.
Efter nystarten på 90-talet utökades serien Gouden Carolus, vid sidan av Cuvée van de Keizer, Lucifer och Maneblusser med flera öl. En stor del av produktionen går på export, totalt till 25 länder runtom i hela världen.
Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag (2017) mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.