Medvetenheten, intresset och utbudet av ekologisk öl har ökat lavinartat. Förr blev kvaliteten många gånger lidande och den kompromissen var många bryggmästare helt enkelt inte beredda att göra. Idag har det hänt en massa bra med de ekologiska råvarorna till öl, inte minst med den viktiga malten.
Boutinots serie Les Oliviers kommer från södra Frankrike och är döpt efter de många olivodlare som florerar omkring vingårdarna.
Vinmakarna Eric Monnin, Samantha Bailey och produktchef Kim Tidy leder produktionen och hjälper bland annat odlarna i det viktiga arbetet att nå en hög kvalitet på druvorna och välja rätt tidpunkt för skörd. Efter vinifieringen skapar de tillsammans den slutgiltiga blenden och cuvéen utifrån vad marknaden efterfrågar och vad den senaste skörden har att erbjuda.
Boutinot skapar sedan 25 år tillbaka sina vita bistroviner i samarbete med vinbönder från Gascogne, söder om Bordeaux, under ledning av Samantha Bailey. Regionen är kallt nog för att producera aromatiska viner med frisk syra.
Les Oliviers Grenache är ett Pays d’Oc-vin från Languedoc-Roussillon med druvor noggrant utvalda av Eric Monnin. I regionen finns både traditionella druvor såsom Grenache Gris eller Grenache Noir, och druvor som har introducerats de senaste 20-30 åren såsom Merlot, Syrah och Sauvignon Blanc.
Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua.
Allt är precis som vanligt – Galatea kommer alltid med något nytt. Galatea representerar idag (2017) mer än 100 varumärken från cirka 20 länder. Under det gångna året har vi stärkt våra befintliga varumärken, och flera nya med stor utvecklingspotential har tillkommit.